Auto Slopen

Auto slopen

Sommige mensen kiezen ervoor om hun voertuig om te toveren tot een racevoertuig en rijden daardoor niet meer op de openbare weg. Indien u niet meer op de openbare weg wilt gaan rijden kunt u ervoor kiezen om uw voertuig  als ‘sloopvoertuig’ op te geven bij het RDW, in dat geval moet u al uw kentekenbewijzen naar het RDW sturen en zal uw voertuig niet langer in het systeem staan. Indien u het kentekenbewijs kwijt bent, lees dan deze post.  Het is van belang goed na te denken of u uw voertuig wel als sloopvoertuig op wilt geven bij het RDW, u kunt het voertuig daarna niet meer in zijn geheel verkopen (natuurlijk nog wel in onderdelen) en indien u later toch weer met het voertuig op de openbare weg wilt zult u het voertuig geheel opnieuw moeten laten keuren bij het RDW, de kosten hiervan zijn vaak erg hoog, zeker bij voertuigen die eerder omgebouwd zijn tot racevoertuig.

Kentekenbewijs opsturen

Het voordeel van het opgeven van uw voertuig als ‘sloopvoertuig’ bij het RDW is dat u niet langer verplicht ben het voertuig minimaal met een WA verzekering te verzekeren, daarnaast hoeft u ook niet langer wegenbelasting te betalen voor uw voertuig (indien dit voor uw voertuig van toepassing is). Het is echter verboden om uw voertuig in zijn geheel te verkopen nadat u deze als sloopvoertuig hebt opgegeven bij het RDW.

Sloopaut

Indien u uw voertuig als sloopvoertuig wilt aanmelden bij het RDW dient u alle kentekendelen (deel 1A, deel 1B en het overschrijvingsbewijs) en de kentekenplaat of kentekenplaten op te sturen naar het RDW met de mededeling dat deze auto gesloopt gaat worden. Het RDW zal na ontvangst van deze spullen de aanvraag verwerken, tot die tijd dient u nog steeds uw voertuig minimaal WA te verzekeren of te schorsen, daarnaast bent u ook nog steeds verplicht belastingen te betalen voor het voertuig. Nadat uw voertuig als sloopvoertuig is aangemeld zult u hiervan bericht krijgen van het RDW, vanaf dat moment mag u niet meer in het voertuig rijden op de openbare weg. Het voertuig mag nog wel steeds gebruikt worden op privéterrein.

Uw ‘sloopauto’ mag na het inleveren van de papieren en het kenteken niet meer in zijn geheel worden verkocht, het chassisnummer staat namelijk bij het RDW bekend als sloopvoertuig en de boetes kunnen flink oplopen indien u met een ‘gesloopt voertuig’ wordt aangehouden door de politie. U mag nog wel steeds de universele onderdelen van uw voertuig verkopen, onderdelen met een kenmerk (bijvoorbeeld chassisnummers) zijn hierbij uitgesloten.