Doe een kentekencheck en vraag gratis autodata op

Als je een tweedehands auto gaat kopen is het doen van een kenteken check belangrijker dan je denkt. Je kan namelijk gratis  de voertuig historie gegevens  en autodata opvragen en controleren die je van de verkoper wellicht helemaal niet krijgt. Hierdoor verklein je de kans op een miskoop. Want iedereen kent wel iemand die eens een auto heeft gekocht waar achteraf van alles aan bleek te mankeren. Hierdoor kom je voor ongewenste kosten te staan waar je  niet op had gerekend. Ontzettend vervelend dus. En wat ga je dan doen? Bijt je door de zure appel heen en repareer je de auto, wat je veel geld kost? Of verkoop je hem weer, wat je tevens veel geld kost? Met de kentekencheck voorkom je dit soort situaties.

Kenteken Check

Waar gaat het meestal mis?

Er kan van alles misgaan bij het kopen van een tweedehands auto. Wat veel voorkomt is dat de kilometerstand van de auto teruggedraaid is. Verder gebeurt het vaak dat een auto flinke schade heeft gehad, maar dat dit niet gemeld wordt bij de verkoop. Het is ook fijn om het aantal eigenaren dat de auto gehad heeft, te weten. De verkoper kan wel zeggen dat hij de tweede eigenaar is, maar misschien blijkt hij wel de zevende te zijn. Toch wel handig om te achterhalen. En je wilt natuurlijk ook geen auto kopen waar geen APK op zit. Dit kost je geld vanwege de reparaties én eventuele boetes.

Omdat dit soort taferelen vaak voorkomen bij de verkoop van tweedehands auto’s, adviseren wij een kentekencheck te doen. Daarbij kun je onder andere de volgende gegevens inzien:

  • specificaties
  • kilometerstand (NAP Check
  • diefstalcheck
  • schadeverleden (WOK-check)
  • geldigheid APK
  • APK Punten
Kenteken
Natrekken van het kenteken levert veel waardevolle info op

Wat zijn de Technische specificaties van de auto?

Met een (gratis) kentekencheck kun je de technische specificaties van de auto inzien. Maar wat heb je daar eigenlijk aan? Je kunt hiermee direct zien wat voor type auto het is, hoeveel vermogen hij heeft, wat de nieuwprijs was, en wat het bouwjaar is. Verder kun je het verbruik en gewicht van de auto zien en word er getoond hoeveel gewicht de auto mag trekken.

Dit zijn handige details om te weten, want aan de hand van het gewicht kun je bijvoorbeeld zien hoeveel wegenbelasting je moet gaan betalen.  De meeste kenteken check tools geven per provincie de wegenbelasting weer, zodat je in één oogopslag ziet hoe het er in jouw provincie voor staat. Bovendien weet je gelijk of er een eventuele aanhanger of caravan achter de auto kan. Ook het verbruik is relevant. Hoe milieuvriendelijk is de auto (Energie label)? En wat ben je maandelijks eigenlijk kwijt voor de brandstof (benzine kosten). Dit soort informatie wordt allemaal inzichtelijk gemaakt via de kenteken check.

Klopt de kilometerstand wel?

Een probleem dat heel vaak voorkomt, is dat de kilometerstand van een auto niet klopt. Dit kan een enorm (duur) probleem vormen. Je denkt een auto te kopen met een kilometerstand van bijvoorbeeld 90.000 kilometer en verwacht de eerste tijd geen groot onderhoud te hoeven plegen. Bovendien ga je ervanuit dat de kans dat er mankementen zijn is niet zo groot is. Maar in werkelijkheid heeft de auto misschien wel 180.000 kilometer gelopen. Of nog meer. De auto heeft onderhoud nodig, maar jij weet dit niet. Voor je het weet gaan er onderdelen kapot omdat jij denkt dat ze nog niet vervangen hoeven te worden. Dit kost je onnodig veel geld. Daarom is het belangrijk om dit van tevoren te controleren via een NAP Check, en te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan.

Controleer je auto altijd via de Kenteken Check

Het is van groot belang om steeds een kentekencheck te doen voordat je tot aankoop van een voertuig overgaat. De autodata die je krijgt is van grote waarde wanneer je de auto bekijkt of zelfs een bod gaat doen. Voorkom een te hoog bod en hoge kosten achteraf en doe altijd een kentekencheck.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *