Het verschil tussen de kentekencheck en de dagwaardecheck

De kentekencheck en de dagwaardecheck overlappen enigszins. De kentekencheck is een algemene controle op een kenteken en de dagwaardecheck maakt hier onderdeel van uit. Hieronder leggen we wat meer uit over wat een kentekencheck precies inhoudt en over wat het nut is van een dagwaardecheck.

Wat is een kentekencheck?

Met een kentekencheck kan je op basis van een kenteken veel details te weten komen over de betreffende auto of bedrijfswagen. Met de  check krijg je veel algemene informatie over de auto waarvan je het kenteken invoert. Je ziet bijvoorbeeld hoe lang de auto al op naam staat, hoeveel vermogen de auto heeft, tot wanneer de APK geldig is, hoe hoog het verbruik is, wat het schadeverleden is, of het voertuig een WOK status heeft en nog veel meer.

Wat is een dagwaardecheck?

De dagwaardecheck maakt onderdeel uit van onze kentekencheck. Hiermee kun je snel en eenvoudig zien wat de waarde van de auto is in Euro’s op dit moment. Dit staat dus los van de nieuwprijs – die je overigens ook kunt zien bij de kentekencheck. De dagwaarde (anders dan de vraagprijs) kan vrij algemeen bepaald worden, op basis van het type auto en het bouwjaar. Maar er zijn ook andere factoren die invloed hebben, zoals eventuele schades, de eigenarenhistorie en de APK-historie.

Wat is het nut van de dagwaardecheck?

Een tweedehands auto kopen bv via Marktplaats voor een goede prijs kan nog een hele uitdaging zijn. Hoe bepaal je wat een goede prijs is? Je kunt zelf wel een gok doen, maar klopt die wel? En zit jouw prijs dicht bij de prijs die de verkoper vraagt? Als er veel verschil tussen zit, kan het lastig zijn om tot een goede overeenkomst te komen. En als je dan toch maar omhoog gaat met je bod, snijd je vooral jezelf in de vingers. Dat is natuurlijk zonde.

Om erachter te komen of een vraagprijs redelijk is kun je een kentekencheck doen, daar krijg je de optie om de dagwaarde in te zien. Hiermee heb je een heel goede indicatie van wat de auto waard is. Onderhandelen wordt zo een stuk makkelijker, omdat je de verkoper ons rapport kunt laten zien. Wil hij of zij toch niet zakken met de prijs? Ga dan op zoek naar een andere auto, want je loopt het risico om opgelicht te worden.

Verkoop je auto voor de juiste prijs

Een dagwaardecheck is niet alleen handig wanneer je een tweedehands auto gaat kopen. Ook voor de verkoop is het goed om te weten wat de dagwaarde is. Maar misschien heb je wel geen idee. Een Dagwaarde check helpt hierbij. Je hebt snel een duidelijk overzicht van je auto en van wat een geschikte prijs is. Hiermee weet je dus zeker dat je niet te veel of te weinig vraagt.

Mocht er een koper komen die minder geld wil bieden dan dat jij vraagt, dan heb  kun je op het kentekenrapport terug  vallen. Je kunt de verkopende partij zo eenvoudig laten zien waar jij je prijs op gebaseerd hebt. Hiermee heb je een betere onderhandelingspositie en voorkom je ongemakkelijke gesprekken over de prijs van de auto. De koper weet dan ook waar hij aan toe is en kan dan voor zichzelf bepalen of hij het bedrag wil betalen of niet. Bovendien weet jij dat je niet verder moet zakken met je prijs. Het is immers zonde om te veel in te leveren bij de verkoop van je auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *